Kvarken Ports ska stärka hamnens erbjudande med meriterad marknads- och försäljningschef

Kvarken Ports, som sköter driften av hamnarna i Umeå och Vasa, satsar på att tillsammans med befintliga och nya kunder stärka Umeå som logistiknav och ta nästa steg i nya hållbara transporter genom att rekrytera en marknads- och försäljningschef.
– Vi är mycket glada att meddela att vi anställt Christer Nederstedt som marknads- och försäljningschef. Hans breda kompetens inom försäljning och kundrelationer blir en stor tillgång för oss i vår satsning att utveckla Umeå hamns erbjudande, säger Teijo Seppelin VD för Kvarken Ports.

Fartyg som hamnar i land

- Jag ser fram emot att vi tillsammans med våra samarbetspartners och kunder fortsätter att utveckla och stärka Umeå hamn. Att vi idag har järnväg fram till kajen som i sin tur ansluter såväl till Botniabanan som kommande Norrbotniabana är och kommer att vara ett viktigt kundvärde och en vital del i vår marknadsposition. Vårt mål är tydligt, vi ska vara en kvalitetshamn med fokus på kundernas behov och klimatsmarta lösningar. Att vi från och med i sommar kommer att trafikeras av Wasalines nya färja i högsta miljöklass är en viktig del i den moderna sjöfarten och bäddar för framtida hållbara lösninga, säger Christer Nederstedt. Christer kommer närmast från Nolia AB där han arbetat som försäljningschef sedan 2019.

Christer har en imponerande meritlista där han bland annat jobbat för SAS under flera år i ledande positioner med verksamhetsutveckling, kundservice och försäljning samt som projektledare för bygget av Hjältarnas Hus och som affärsansvarig på eventbyrå, erfarenheter som passar väl in i rollen som försäljnings- och marknadschef hos Kvarken Ports.

- Vår uppgift är att skapa värden för våra kunder och det gäller såväl passagerare som godstrafik. Det känns därför bra att ta med mig den erfarenhet jag har från transportbranschen och jag tänker då närmast på min tid på SAS huvudkontor i Stockholm, säger Christer Nederstedt.

Mycket av det gods som passerar Umeås anläggningar försörjer hela regionen. Hamnens stora upptagningsområde, den nybyggda kombiterminalen och de framtidssatsningar som genomförs tillsammans med övriga investeringar inom infrastruktur och logistik i och runt Umeå ger en god grund i uppdraget att driva och utveckla hamnens erbjudande.

- De senaste åren har vi haft en tydlig ökning av godsvolymerna i båda riktningar och trenden pekar fortsatt uppåt. Kombinationen av regionala samarbeten och den spännande utvecklingen vi ser i Umeå hamn och omnejd gör att det känns extra bra att vässa Kvarken Ports erbjudanden och fortsätta bygga våra kundrelationer med Christer i spetsen, säger Teijo Seppelin.

Christer Nederstedt tillträdde den nya tjänsten den 12 april.

- Det är en glädje att få vara med och vara en del av Kvarken Ports och den viktiga roll vi har när det gäller infrastruktur för Umeå och norra Sverige. Umeå hamn har förutsättningarna att ytterligare stärka sin position som ett logiskt nav för såväl vår närmarknad som den internationella marknaden, avslutar Christer Nederstedt.