Stäng meny

Kvarken Ports söker två hamnarbetare till vår operativa verksamhet

Är du vår nya ansvarstagande och drivna lagspelare med förmåga att leverera hög kvalité samt träffsäker service till hamnens kunder? Är du prestigelös, trygg i dig själv och har ett stort driv så kan hamnen vara en plats för dig!

Kvarken Ports är Umeås och Vasas gemensamma hamnbolag och nu behöver vi förstärka gänget i Umeå med två hamnarbetare som jobbar i vår operativa verksamhet med godshantering, underhåll och drift av vår anläggning. Låter det intressant? Sök då tjänsten redan idag!

Fartyg som hamnar i land

Om företaget

Kvarken Ports är det bolag som ansvarar för verksamheten och anläggningarna i hamnen. Umeå hamn är en av Skandinaviens största hamnar och området består idag av drygt 100 hektar mark och 1300 meter kaj fördelat på 14 kajplatser. Inom hamnområdet finns också förutom körvägar 14 km järnvägsspår (varav 6 km är elektrifierad). Under de närmaste åren byggs det en i princip ny hamn och ambitionerna är höga! Det trafikslagsövergripande perspektivet och samspelet mellan sjöfart, järnväg och väg löper som en röd tråd i arbetet. Sjöfartens omställning och samhällets ambitioner att öka sjöfartens andel i logistikflödet innebär att vi har ett omfattande och viktigt arbete framför oss. Läs mer om vår verksamhet på vår webbplats.

Vi arbetar med andra ord för högtryck och behöver därför förstärka vårt sammansvetsade team med nya medarbetare. Hamnen är en spännande och myllrande arbetsplats där du både får känna på pulsen ute i verksamheten samtidigt som du får möjlighet att jobba med underhåll inne i våra anläggningar samt vara delaktig i Kvarken Ports utvecklingsplaner för en säker, effektiv och socialt hållbar hamn.

Din roll

Som hamnarbetare kommer din roll förutom att jobba med trevliga arbetskollegor även innefatta att arbeta med maskinkörning, lastning/lossning av godsenheter på fartyg, järnväg och lastbil. Naturligtvis sker en hel del arbete ute i det fria i en arbetsmiljö som innefattar 4 årstider vilket ställer krav på att kunna arbeta i en periodvis tuff miljö. I arbetet ingår även att kunna arbeta med underhåll av våra maskiner/kranar och de fastigheter/anläggningar som vi ansvarar över. Vi ser att tekniskt kunnande och en innovativ förmåga är meriterande i denna roll.

Till tjänsten som hamnarbetare på Kvarken Ports Umeå så kommer det att ingå beredskap och arbeten på andra tider än våra ordinarie arbetstider som är måndag-fredag 06.00-15.00. Då vårt uppdrag är att hålla hamnen öppen för sjöfart samt att skapa förutsättningar för alla hyresgäster/kunder inklusive oss själva så blir uppdrages omfattning stort på många sätt och vis vilket även kan innebära skiftgång på sikt. Vi har en spännande och mycket omväxlande arbetsplats som innefattar många olika typer av verksamheter. Därför kommer arbetet att variera mycket och man får hugga i där det behövs.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Maskinkörning - hjullastare, truck, terminaltraktor, kran mm
 • Trossföring vid ankomst/avgång fartyg.
 • Säkerhetsvakt vid lossning flytande bränslen
 • Verkstadsarbeten – underhåll och rep av fordon och utrustning.
 • Avfallshantering – miljöarbeten i förhållande till vårt verksamhetstillstånd
 • Löpande underhåll av fastigheter, spårområden, kajer och övriga hanteringsytor.
 • Delta i företagets utvecklingsarbeten i förhållande till vår gemensamma affärsplan.
 • Farledsskötsel/underhåll.
 • Godshantering för fartyg, järnväg och lastbil

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en bred och varierad erfarenhet inom segmenten maskinkörning och underhåll enligt ovan beskrivning. Vi ser gärna att du har en utbildning som ligger i linje med hamn och terminalarbeten som beskrivs under ”exempel på arbetsuppgifter”.

Du bör ha god datavana och trivas med att arbeta både självständigt och i team då du ska planera och prioritera för att utföra det vardagliga jobbet som ska stärka vår roll utifrån vårt gemensamma uppdrag. Du kommer dagligen att ha kontakt med många kunder, samarbetspartners och kollegor så det är viktigt att du är tillmötesgående och prestigelös i ditt bemötande och kommunicerar på ett bra sätt. Det är bra om du som person trivs både med att arbeta självständigt så väl som att samarbeta i ett team. Våra värdeord är flexibilitet, delaktighet, kompetens som bidrar till vår ambition att vara en möjliggörare i Umeå hamn.

Vi söker dig som är en serviceinriktad och som gillar att lära sig nya uppgifter då arbetet är varierande. Vi lägger stor vikt vid att du är flexibel och har lätt för att själv ta initiativ. Allra viktigast är dock att du har ett stort engagemang för din roll hos oss. Vi vill helt enkelt hitta personer som är villig att lära sig och utvecklas tillsammans med oss!

Din kompetens

 • Tjänsten kräver B‐körkort, förarbevis för maskiner utifrån TLP 10 (A, B, C, D)
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • God IT-vana

Detta är meriterande:

 • Mångårig erfarenhet av att framföra tunga fordon,
 • Har utbildning för och har kört kran.
 • Har erfarenhet eller utbildning inom systematiskt arbetsmiljöarbete
 • Teknisk kunskap och erfarenhet av verkstadsarbete med behörighet inom exempelvis el, svets mm.
 • Du har lägst gymnasiekompetens. Annan utbildning eller arbetslivserfarenhet kan också komma att bedömas som likvärdig.

Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig chef, Patrick Mattsson Kvarken Ports, 070-2690122, patrick.mattsson@kvarkenports.com.

Sista ansökningsdag är 24 april men skickagärna in din ansökan redan idag. Vi ser fram emot att höra från dig! Eftersom vi arbetar för en jämnare könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökanden till den här tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan till apply@kvarkenports.com

Umeå Office

Kvarken Ports Ltd
Umeå Hamn
913 32 Holmsund

Vakten Kvarken Ports
Telefon: 090-16 32 85
Vardagar 06.00-18.00

Planeringen Kvarken Ports
Telefon: 070-511 22 78
Vardagar 06.00-15.00 (Lunch 10-11)

Vaasa Office

Kvarken Ports Ltd
Vaskiluodon satamakatu 14
651 70 Vaasa

Telefon / Fax:
+358 (0)400 479 163

Kvarken Ports Logotyp