Uusi terminaali Vaasassa

08.12.2016

Backman-Trummerin uusi rahtiterminaali, joka otettiin käyttöön syyskussa, on viimeisin osa suuremmassa investointien kokonaisuudessa joka lisää Kvarken Ports Vaasan kilpailukykyä. Muita merkittäviä investointeja ovat olleet kaksi mobiilinosturia, molemmat sadan tonnin nostokapasiteetilla, Vaskiluodon sillan vahvistaminen sekä junaradan kunnostaminen.


Terminaali on niin kutsuttu ”short sea-terminaali” joka tulee palvelemaan Euroopan liikenteessä olevia laivoja. Investointi puoltaa Kvarken Portsin tavoitetta tukea säännöllisen linjaliikenteen perustamista. Uuden terminaalin pinta-ala on 3300 neliötä ja se soveltuu monipuoliseen käyttöön markkinatilanteesta riippuen. ”Meille on hyvin tärkeätä että sataman erittäin positiivinen kehitys jatkuu ja haluamme uudella terminaalilla myötävaikuttaa sataman toiminnan monipuolisuuteen. Se tosiasia että terminaalin käyttöaste, heti ensimmäisten viikkojen jälkeen, on ollut maksimissa osoittaa Vaasan sataman potentiaalin, sanoo Bernt Björkholm, Backman-Trummerin kuljetus- ja huolintatoiminnan johtaja.

Kvarken Ports on solminut terminaalille pitkäaikaisen vuokrasopimuksen ja näkee Backman-Trummerin uudisrakennuksen erittäin positiivisena asiana. ”Olemme hyvin tyytyväisiä siihen että Backman-Trummer investoi Vaasan satamaan. Uusi terminaali tukee sataman kehitystä ja mahdollistaa vielä paremmat tuonti- ja vientimahdollisuudet seudun teollisuudelle. Uuden terminaalin myötä sataman palvelutaso nousee entisestään ja olemme askeleen lähempänä säännöllistä linjaliikennettä Eurooppaan”, toteaa Kvarken Portsin toimitusjohtaja Matti Esko.


Kvarken Ports Ltd - The Ports of Umeå and Vaasa

Follow us