KAKSINKERTAIstettu NOSTURIKAPASITEETTI

21.06.2016

Olemme investoinneet 27  miljoonaa kruunua uuteen mobiilinosturiin. Nosturi on mallia Terex Gottwald GHMK 6507, 125 tonnin nostokapasiteetilla.

Kvarken Portsilla on nyt Uumajan satamassa kaksi tehokasta konttien käsittelyyn soveltuvaa mobiilinosturia jotka nostavat 125 ja 100 tonnia. Tämä mahdollistaa tehokkaamman konttikäsittelyn sekä erikoistapauksissa jopa 225 tonnin yhteisnostot. Uusi nosturi otettiin käyttöön kesäkuun alussa. "Olemme erittäin tyytyväisiä uushankintaamme. Verrattuna meidän Gottwald 6407:ään uusi nosturi on hieman nopeampi, nostaa 25 % enemmän ja on käytössä hiljaisempi. Nosturi on diesel-sähköyhdistelmä jonka voi siirtää sähkökäyttöön tulevaisuudessa. Kahdella nosturilla varmistamme purku- ja lastausprosessin sekä tuplaamme nostokapasiteetin per tunti", kertoo liikennepäällikkö Stefan Rehn.

"Olemme erittäin iloisia siitä palautteesta mitä olemme saaneet Kvarken Portsilta nyt kun konttivolyymimme kasvaa Uumajassa. Uusi nosturi on tarpeellinen varmistaaksemme sisääntulevien laivojen tehokkaan käsittelyn ja lyhyemmän satama-ajan", sanoo Margaratha Gustafsson, terminaalipäällikkö, SCA Logistics Umeå.

Konttivolyymit ovat kasvaneet voimakkaasti Uumajassa. Vuonna 2015 saavutettiin uusi ennätys 25 000 TEU:ta ja valmistaudumme määrien kaksinkertaistumiseen muutaman vuoden sisällä. "Näemme suuren potentiaalin projektikuljetuksissa sekä lisääntyneessä konttiliikenteessä ja haluamme tämän investoinnin myötä tarjota seudun elinkeinoelämälle tehokkaita logistiikkaratkaisuja", kertoo Kvarken Ports Ltd:n toimitusjohtaja Matti Esko.

Kvarken Ports Ltd - The Ports of Umeå and Vaasa

Follow us