Aikataulullisesti napakymppiin osuva EU-vierailu

15.09.2015

José Anselmo EU

Vaasaan ja Uumajaan saapuu tällä viikolla tärkeitä vieraita; EU:n Motorways of the Sea -ohjelman koordinaattori Brian Simpsonin (European Coordinator for Motorways of the Sea, MoS) ja Motorways of the Sea -ohjelman toteuttamisesta vastaava komission virkamies José Anselmo (TEN-T/MoS Policy Advisor). He saapuvat tutustumaan Midway Alignment of the Bothnian Corridor -hankkeen ensimmäisen vaiheen saavutuksiin sekä Vaasan ja Uumajan seutujen osaamiseen ja yhteistyöhön.

Voimakkaasti kehittyvien Vaasan ja Uumajan seutujen yhteisen Midway Alignment of the Bothnian Corridor -hankkeen tavoitteena on laajentaa seutujen välistä liikenneyhteistyötä ja luoda kestävälle pohjalle turvallinen ja ympäristöystävällinen kuljetuskoneisto Botnian käytävän läpi kulkeville matkustajille ja rahdille. Hankkeen ensimmäinen vaihe päättyy tämän vuoden lopussa ja seuraavan vaiheen valmistelu on ollut meneillään jo jonkin aikaa. Yksi tärkeä osa hankkeen kakkosvaihetta ja Botnian käytävän liikennejärjestelmän rakentamista on uuden, ympäristöystävällisen, energiatehokkaan ja luotettavan lautan rakentaminen Vaasan ja Uumajan välille.

– Tärkeiden EU-virkamiesten vierailu tapahtuu parhaaseen mahdolliseen aikaan, sillä seuraavan vaiheen EU-rahoitusta ajatellen nyt on oikea aika vakuuttaa heidät hankkeen tarpeellisuudesta ja näyttää, millaista innovatiivista osaamista seuduillamme on, iloitsee Merenkurkun neuvoston johtaja Mathias Lindström, joka on myös Midway Alignment -hankkeen projektipäällikkö ja vierailun isäntä.

Hanke ja seudun potentiaali tutuiksi

Simpson ja Anselmo aloittavat vierailunsa maanantaina 14.9. Uumajasta, jossa he tapaavat seudun poliitikkoja, ja seuraavana päivänä perehtyvät hankkeen ensimmäisen vaiheen saavutuksiin. Yrityskäynnillä vieraat tutustuvat Vaasa ja Uumajan satamien toimintaa pyörittävään Kvarken Ports -satamayhtiöön sekä kaupunkien yhteisesti omistamaan Wasaline-varustamoon. Molemmat yhtiöt ovat hyviä esimerkkejä Merenkurkun ylittävästä käytännön yhteistyöstä.

Vaasaan Simpson ja Anselmo saapuvat tiistai-iltana 15.9, jolloin he tapaavat paikallisia poliitikkoja kaupungin vastaanotolla. Keskiviikkona he osallistuvat workshopiin, joka käsittelee merenkulkuun liittyviä innovaatioita. Paikalla workshopissa on seudulla toimivien yritysten lisäksi myös liikenneviraston ja liikenne- ja viestintäministeriön edustajia sekä merenkulun asiantuntijoita.

Kiinnostuneita vieraita

Aiemmin europarlamentaarikkona toiminut Simpson nimitettiin Motorways of the Sea -ohjelman koordinaattoriksi viime vuonna. Hän on ollut aidosti kiinnostunut Merenkurkun ylittävästä liikennehankkeesta ja ehdottikin tätä vierailua itse.

– On hienoa ja harvinaista, että tämän tason EU-virkamiehet ovat niin kiinnostuneita, että varaavat neljä päivää tutustuakseen rajat ylittävään yhteistoimintaamme, liikennehankkeeseemme sekä alueella toimivien yritysten innovaatioihin, hehkuttaa Lindström. – On loistavaa päästä isännöimään tällaista vierailua varsinkin nyt, kun seuraava Motorways of the Sea -ohjelmaan kuuluva

CEF-rahoituskierros aukeaa todennäköisesti jo tänä syksynä. CEF, Connecting Europe Facility, on Euroopan unionin rahoitusväline, jonka avulla rahoitetaan liikenteeseen, energiaan ja tietoliikenteeseen liittyviä hankkeita.

Lisätietoja:

Mathias Lindström, puh. 050 918 6462, mathias.lindstrom@kvarken.org www.midwayalignment.eu

midwayalignment.eu

Kvarken Ports Ltd - The Ports of Umeå and Vaasa

Follow us